پرورش هفت عادت مردمان موثر چه نتیجه‌ای برای مهارت ارتباطي شما و سازمان تان دارد؟

پرورش هفت عادت مردمان موثر چه نتیجه‌ای برای مهارت ارتباطي شما و سازمان تان دارد؟

اول اینکه احترام شما نسبت به خودتان بیشتر شده و اعتماد به نفستان در جلسات سازماني افزایش می‌یابد.
به این دلیل که دیگر خود را قربانی نمی‌پندارید. شما بر اوضاع و شرایط سازمان مسلط خواهید شد.
دوم، هفت عادت افراد بسیار کارآمد بر روابط شما با سایر انسان‌ها تاثیر شگرفی می‌گذارد؛ به گونه‌ای که با عمل و اجرای این عادت‌ها ارتباط شما با همکاران، دوستان و عزیزانتان به طرز چشمگیری بهبود می‌یابد. مورد بعدی، اشتیاق و شور و هیجانی است که برای یادگیری مهارت‌های جدید در شما به وجود می‌آورد. در نظر داشته باشید که تغییر یک شبه اتفاق نمی‌افتد و نیازمند تعهد و پشتکار زیاد شما است.
طبق گفته لائو تسه: “اگر به فردی یک ماهی بدهید، خوراک یک روزش را داده‌اید. اگر به او ماهیگیری بیاموزید، برای همه عمرش خوراک خواهد داشت.”
بنابراین، عادات مردمان موفق برای کل زندگی شما اعم از خانواده , جامعه و سازمان به کار می‌رود.

عادت چیست
ارسطو می‌گوید: “همان هستید، که مدام به آن می‌پردازید؛ پس تعالی، نه عمل، بلکه عادت است.”
عادت یک اصل درونی شده است، که از الگوهای رفتاری حاصل می‌شود. دانش، اشتیاق و مهارت، عادت‌ها را تشکیل می‌دهند. تعبیر من از این اصول، به منظور بهتر به خاطر سپردن آن‌ها، د ا م عادت‌ها است.

دانش به این معنا که بدانید چه کاری را باید انجام دهید.
اشتیاق به این معنا که برای انجام آن کار تمایل داشته باشید.
مهارت به این معنا که بدانید به چه روشی آن کار را انجام دهید.
برای مثال تصور کنید قرار است یکی از دوستانتان را در شرایط سختی که نسبت به همسرش احساس بیگانگی می‌کند، نصیحت کنید. در این صورت باید بدانید که چه کاری را باید انجام دهید (دانش)، شاید میل هم داشته باشید که به او کمک کنید (اشتیاق)، اما روش انجام دادن آن را ندانید (مهارت).

تغییر عادت : آپولو هوا کردن
تغییر کردن، تغییر دادن یک عادت به مانند انجام سخت‌ترین کار دنیا برای شما است. و این مسئله طبیعی است؛ چون قرار است از یک رفتار شناخته شده و عادتی که مدت‌ها است به آن خو گرفته‌اید به سمت ناشناخته‌ها بروید. نمی‌دانید چه چیزی در انتظار شما است. با مقاومت ذهنتان روبرو می‌شوید. ترس از ناشناخته‌ها قرار است مانع تغییر در رفتار شما شود. در مطالب آینده به طور مفصل‌تر این مسئله را برایتان آشکار می‌کنم.
اما فرستادن آپولو در ماه که استفان کاوی در شاهکار هفت عادت مردمان موثر به آن اشاره می‌کند؛ شکستن عادت از بسیاری جهات شبیه به سفر آپولو به ماه است. متخصصان دریافتند نیرویی که در چند ثانیه نخست پرتاب آپولو به ماه مورد نیاز است، چند برابر نیروی مصرفی سفر به ماه و بازگشت به زمین بود. به این دلیل که باید از جاذبه زمین فاصله بگیرد. برای تغییر عادت نیز شما باید از محدوده جاذبه آن خارج شوید.
بیشتر افراد به دنبال راه‌حل‌های سریع و یک شبه هستند. این است که این راه‌حل‌ها اغلب مناسب مشکلات اضطراری هستند. و مشکل شما را از ریشه حل نمی‌کنند. به عبارتی:
خوشبختی توانایی شما است، که از آنچه اکنون می‌خواهید و خوشایند به نظر می‌رسد، دست بکشید (Instant Gratification) تا آنچه را سخت به نظر می‌رسد و سرانجام می‌خواهید، به دست آورید. (Delayed Gratification)

حساب بانکی عاطفی در مقابل حساب بانکی مالی
شاید فکر کنید با داشتن پول همه مشکلات از سر راه شما برداشته می‌شود نیاز به تغییر هیچ عادت یا رفتاری ندارید. اگر طرز فکرتان چنین است، به خواندن ادامه دهید. چون در صورتی که تعادلی در کنترل رفتارهایتان نداشته باشید، هر مقدار پولی که به شما بدهند، به راحتی از دست خواهید داد. شما هم مانند هر فرد دیگری دو نوع حساب بانکی دارید؛ حساب بانکی عاطفی و حساب بانکی مالی
از جمله عادات مردمان موفق توجه همزمان به این دو نوع حساب است.
اگر بخواهید حساب بانکی مالی شما پر پول باید، باید مراقب حساب بانکی عاطفی تان نیز باشید؛ آن را پرورش دهید و میان آن‌ها تعادل ایجاد کنید. حساب بانکی عاطفی شما، بیشتر شامل روابط شما با دیگران، برداشت مناسب از مسیری که در آن قرار دارید و جهان بینی شما می‌شود. در نظر داشته باشید، پیش از آنکه روابطتان با دیگران بهتر شود، باید خودتان رشد کنید و به فرد موثرتری تبدیل شوید.
پس ثروت به تنهایی با پر شدن حساب بانکی مالی شما از پول ایجاد نمی‌شود. اگر فقط به حساب بانکی‌تان بپردازید و اندوخته‌ای برای روابط خود در حساب بانکی عاطفی ایجاد نکنید، به مشکل بر خواهید خورد. در مطالب آینده به طور مفصل به تحلیل حساب بانکی عاطفی و حساب بانکی مالی برای شما می‌پردازم.
برای اینکه رفتار فردی را تغییر دهید، در برداشت او از نقشش تغییر ایجاد کنید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]
نوشته های مرتبط
2 دیدگاه
یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *